23 Ocak 2011 Pazar

Zencefilli misket köfte










Hazırlama süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika
4 kişilik

İçerik:

200 gr kıyma
1 çb.k dolusu rendelenmiş zencefil
1 çırpılmış yumurta
1 ufak rendelenmiş soğan
tuz, karabiber
katılaştırmak için galeta unu.

Yapılış:

Köfte hamuru 5 dakika dolapta dinlendirildikten sonra, fındıktan büyükçe yuvarlanıp teflon tavada hep birlikte kısık ateşte dışı karamelize olup, kızarana kadar  kızartılır.

1 yorum:

  1. öncelikle bloğun hayırlı olsun :)
    öğlen yemek saatine sayılı dakikalar kala bu muhteşem köftelere sadece bakmakla yetinmek hiç hoşuma gitmedi :)karnım zil çalmaya başladı bile...

    YanıtlaSil