22 Şubat 2011 Salı

Nohutlu, şehriyeli yahni

Malzemeler
  • Yahnilik ne olursa :) Etli dana yada kuzu kemiği, kuyruk, kelle, paca vs.
  • Yeterince ıslatılmıs nohut
  • Un, yoğurt
  • Pul biber, karabiber, sarımsak,
  • kekik,
  • tereyağ
Hazırlanışı:


Önce yahni için etli kemikleri haşlayın. Sade et de haşlayabilirsiniz. Kemikliyse pişirdikten sonra kemiklerini ayırın. Eti bir kenara alıp  et suyunun içine nohutu ekleyin ve kısık ateşte nohutlar iyice pisene kadar kaynatın. -Eti kenara alıyoruz,boylece nohutlar pişerken et çok pişip dagılmaz-
Nohut pişince içine biraz arpa sehriye atın.pişmeye bırakın. Bu arada bir tavaya az tereyagı,iki kasık un, pul biber, karabiber ekleyip kavurun. Soguk su ve yoğurt ekleyip krema haline gelinceye kadar çırpın. Bu karısımı nohutu ve sehriyesi pişmiş olan yahniye atıp bir bes dakika pişirin.. Ayırdığınız eti tekrar yahniye ekleyin. En son kekik ve az zeytin yağı gezdirip servis edin.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder