19 Şubat 2011 Cumartesi

KEŞKEK

Malzemeler:
2 su bardağı fasulyeli keşkeklik buğday
2 tüm tavuk butu

Sos için:
Tereyağı ve  kırmızı tozbiber


Hazırlanışı:
Keşkek bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün bir tencereye 2 tavuk butu yerleştirilir. Üzerine Keşkek ve tuz eklenir. 1 subardağı su eklenir. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra çok ama çok kısık ateşte 2 saat, iyicene yumuşayana kadar pişirilr. Arada bir soğuk su azar azar eklenir. Dinlenmeye bırakılır. Servis ederken üzerine kırmızı toz biber kızdırılıp cosssss diye dökülür -yakmadan :) -





Not: Pişirirken sakın karıştırmayın, dibine yapışabilir. Suyunun azaldığını görünce azar azar soguk su ekleyin. Tencere  büyük olursa daha iyi olur. Benimki küçüktü, başında durup taşırmadan pişirdim sabırla.  Bir de teflonlu  bir tencerede pişirirseniz yapışmadan pişmesi daha garantili olur.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder