23 Ocak 2011 Pazar

Zeytinyağlı Terbiyeli Şalgam (Zencefilli köftenin yanında servis edilen)



Hazırlama süresi: 10 dk.
Pişirme süresi: 15 dk
4 kişilik





 Malzemeler:
  • 1 iri şalgam
  • 200 gr mantar
  • 1 iri pırasa
  • 2 iri havuç
  • 1 küçük soğan
  • Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kişniş, pulbiber 
Terbiyesi için:
  • 1 yumurta
  • Yarım limon

Hazırlanışı:

Bütün sebzeleri ufak ufak doğrayın. Soğanları biraz pembeleştirdikten sonra diğer malzemeleri ekleyip bir iki dakika kavurun. Üzerine baharatları ve bir çaybardağı kadar suyu ekleyip 10 dakika tüm sebzeler pişene kadar tencereniz ağzı kapalı kısık ateşte pişirin. Yarım limonla çırpılmış yumurtayı ekleyip bir beş dakika kadar daha pişirin. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Ingredients:

    * 1 large beetroot
    * 200 grams mushrooms
    * 1 large leek
    * 2 large carrots
    * 1 small onion
    * Garlic
    * 1 table spoon of Olive Oil
    * Salt, black pepper, coriander, paprika

    * 1 egg
    * Half a lemon

    Preparing:

    You need a medium size pot. Stir fry the onion, chopped leeks,garlick, in olive oil with a litlle bit of salt. do not fry it too much. Just till they get soft a bit.
    Than add the chopped mushrooms, and cervena repa, and carrots. Keep stirring.
    Add 100 ml water and spices as you like.Close the lead.
    Bring it to boil. Turn the heat down. cook about 10 min.

    Beat 1 full egg with half a lemon. Add this mixture in to the cooked vegetables. cook 5 min more.

    You can serve with rice :)

    Enjoy..

    YanıtlaSil