23 Ocak 2011 Pazar

Buğulanmış yağsız pilav

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzeme:

İstenilen kadar pirinç (iki kişi için 1 su bardağı)
Pirinç miktarı kadar su



Hazırlanışı

Pirinci iyice yıkadıktan sonra yapışmaz teflon tencereye alalım. Üzerine aynı miktarda soğuk suyu ekleyelim. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra çok ama çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Yaklaşık on dakika sonra suyunu çekmiş olacaktır. Ezmeden karıştırdıktan sonra yine çok düşük ısıda 5 dakika daha pişirip dinlenmeye bırakalım.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Kapak acik mi kalacak, kapali mi olacak? Bu tur kucuk seyler soylenmeyince tarifte biraz zor oluyor uygulamasi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın koca kafalı, adı üzerinde buğulanma !

      Ben yemek yapmayı bilmediğim halde bunun kapağının kapalı olduğunu anladım. Kapak açık olursa buğulanmadan faydalanabilir misiniz?

      Hiç mi buna benzer mantıkla ekmek ısıtmadınız?

      Sil
    2. Earfalas, sorun için teşekkürler, kapak kapalı olacak. Tarifler gerçekten hali hazırda yemek yapmayı bilenler için fakat tabi sonraki atrifleri daha açık yazmaya çalışacağım :) kolay gelsin.

      Sil
  2. Teşekkürler ben pişirdim güzel oldu. suyunu koyunca 1 damla limon damlatılırsa pirinçler daha diri olacaktır.

    YanıtlaSil