19 Şubat 2011 Cumartesi

Börek, pide

Temel Hamur malzemesi:

1 kilo un

1 tüm yaş maya (Toz şekerle eritilip kabartılacak)
Sıcak su, süt-yoğurt
tuz

Hazırlanışı:
Elenen una, erimiş köpürmüş maya, 1 tatlı kaşığı tuz, ve sıcak su eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. İyicene kabartılıp tekrar yoğurulur. İstediğiniz malzeme ile ister burma çörek, ister sosis koyup sosisli pide, ister kıymalı ister patatesli, haşhaşlı, cevizli, zeytinli, vs.börek yapılır :) yaratıcılığınıza bırakıyorum :) örnekler aşağıda... Afiyet olsun


Not: pişirirken üzerine yoğur ve yumurta karışımı sürün. Susam yada çörek otu atabilirsiniz. Börekleri üzeri kızarana kadar, ortalama 200 derecede 25 dakika kadar pişirin.
                                                                                                                                                                    
Cevizli çörek
Sosisli pide, peynirli burma çörek


Kıymalı börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder