22 Şubat 2011 Salı

Hızlı turşu

Malzemeler:
  • Kereviz sapı (lahana, karnıbahar, brokoli, ince doğranmış havuç da kullanılabilir)
  • Sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Sirke, tuz, pulbiber


Yapılışı:

1 litrelik kavanozda, kereviz saplarını -ya da kullanacağınız ne varsa yukarıdaki sebzelerden- kaynar su içinde iki üç dakika az yumuşayana kadar bekletin. Suyu süzün.
Bi kapta sirke ve eşit miktada yağı, tuzu, pulbiberi karıştırın. Kavanoza bir diş doğranmış sarımsak atın. Üzerine sosu döküp buzdolabında inlenmeye bırakın. Bir iki saat sonra yenilebilir. Ertesi güne daha da güzel oluyor. 

Not: En fazla bir hafta içinde tüketmek gerekir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder