25 Ağustos 2011 Perşembe

Ispanaklı pide

Hamur Malzemeleri:

500 gr un
yarım paket yaş maya (yalnızca toz şeker eklenip köpürene eriyene kadar bekletilecek)
Sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme:

İyice yıkanmış yarım kilo doğranmış ıspanak
1 baş kuru soğan, ince doğranacak
2 yumurta,
Sıvı yağ,tuz, pul biber


Üzeri için:

Yoğurt, çörek otu

Yapılışı:

Hamur malzemeleri ile oldukça yumuşak, ekmek hamurundan biraz sertçe bir hamur yapılır. Bir gece dolapta bekletilirse daha iyi oluyor (biliyorum çünkü, akşam yapmaya kalkışıp, tembelliğimden yarına bıraktım ve hamurun daha elastik olduğunu gördüm. Hem kahvaltıya da yetişti.7 de kalkın 8'e a kadar sofraya gelir)

Hamur mayalandıktan sonra bir kez yoğurun ve iki  eşit parçaya bölün.Parçaları büyükçe açın, yufka oldukça kalın olacak 3 mm kadar. İçine ıspanaklı harç konup pide şekli verin. Kocaman bir pide yapın, tepsi kadar :) Üzerine yoğurdu olduğu gibi sürün ve susamını ekleyin.

30 dakika çok iyi ısınmıs 185 derece turbo fırında pişirin. İki tane kocaman pideniz olacak. Kişi başı çeyrek olarak servis edin :)

Not: Tembel olmayanlar ufak ufak yapsın pideleri :) Aslında 8 tane çıkarılabilir eşit büyüklükte bu malzemeden.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder