31 Ekim 2011 Pazartesi

Ev Yapımı Türk Döneri

Genel olarak konuşuyorum, Fast food tarzı olan dönerlerin içeriği bazan "akıllara zarar"! Şimdi buraya bir link koyuyorum ve yorumu size bırakıyorum. Başlık herşeyi açıklıyor.  http://ekonomi.milliyet.com.tr/tavuk-donerde-inek-memesi/ekonomi/ekonomidetay/29.06.2011/1408233/default.htm

Prag'ta bir kaç yerde yedim ama istediğim sonucu alamadım. Ben de evde yapmaya karar verdim. Sosu tamamen babamın yaptığı usulde yaptım.

Biraz zahmetli görünen fakat özünde çok basit bir döner tarifi vereceğim.

Malzemeler:

1 kilo kadar yazılı biftek (gurme arkadaşlar için önerim Flank biftek. Az yağlı, hayvanın karın kaslarından alınan bir biftek türü)

 Sos için:

1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı nişasta
1er tatlı kaşığı pulbiber, karabiber, kekik, toz biber
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 soğan (çok ince rendelenmiş)

Tüm sos malzemelerini resimdeki gibi karrıştırın

Biftekleri tek tek bu karışımla soslayın, üst üste dizin. Kapatıp bir gece dolapta dinlendirin. Sonra etleri yine üst üste iken jelatin ile sarın ve dondurun. İki eşit parçaya böldükten sonra sarıp dondurun ki, dondurduktan sonra kesmeniz gerekcek. Çok büyük olursa çözülmesi zor olur. Kesilmesi güçleşir.

Sonraki aşama, eti dondurucudan yaklaşık bir saat önce çıkarıp kesmek olacak.
Daha sonra kestiğimiz etleri tavuk poşetine koyup, kızarana kadar fırınlıyoruz.

SONUÇ MUHTEŞEM :) Bu döeri ekmek arası,pilav üstü, ya da iskender olarak sunmak pekala mümkün. afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder