19 Kasım 2011 Cumartesi

Pastane Poaçası

Malzemeler:

 100 gr beyaz peynir
 100 gr teryağı
 50 ml sıvı yağ
 2 yumurta -sarısının biri üzerine ayırın-
 100 ml yoğurt
 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
 1 yemek kaşığı şeker
 1 tatlı kaşığı tuz
 Yarım paket kabartma tozu
 Yarım kilo un

Yapılışı:

Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri homojen bir şekilde elinizle ya da mikserle karıştırın. Daha sonra un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirin. Yoğururken başlangıçta kuru olduğunu düşünebilirsiniz ama yoğurmaya devam ettikçe yumuşadığını göreceksiniz. Hamuru 20 dakika dinlendirin. İri yumurta büyüklüğünde poaçalar yapın. -Benimkinden 15 adet çıktı- Tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürüp 25 dakika 180 C'de pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis edin. Pazar kahvaltısı için süper! Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder