23 Ağustos 2011 Salı

Kolay turşu

Sevgili takipçilerim,

Bir önceki "hızlı turşu" tarifimi hatırladığınızı umuyorum. Linki şurada olacak:
http://selmasrecipes.blogspot.com/2011/02/hzl-tursu.html

Bu da ona benzer fakat yağsız bir tür.

Malzemeler:
Lahana, sivri biber, salatalık, havuç, sarımsak, kereviz sapı, deniz tuzu, sirke, pul biber ve 1 ca kaşığı kadar şeker, 1 çay bardağı kalın tuz.


Yapılışı:
Sebzeleri yıkayıp resimdeki gibi kavanoza basın. En üste sarımsak ve kereviz yaprakları gelsin. Bu kavanozun üçte ikisini tuzlu kaynar su, kalanını sirke ile doldurun. Ağzını kapatıp çalkalayın ve soğumaya bırakın. Sonra buzdolabında bir gün dinlendirin. Ertesi güne tam olarak hazır olacaktır.

NOT: Kavannozu önceden sıcak su ile yıkarsanız, kaynar su ile çatlamasını önlemiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder