23 Ağustos 2011 Salı

Kavurma

Malzemeler:

1 buçuk kilo kadar dana kaburgasından alınmış az yağlı (300 gr maksimum yağ) kemiksiz et. (Yalnız kemikleri de kullanacağız daha sonra içinden geri çıkarmak üzere, bir kaç tane olsa yeter) Tuz, karabiber. Pişirmek için düdüklü tencere.

Yapılışı:

Etler kuş başı doğranır.Bir yemek kaşığı tuz, az karabiber ve yarım çaybardağı su eklenip düdüklü tencerede 25 dakika kadar kemiklerle beraber pişirilir. Tencere emniyet kurallarına göre dikkatli bir şekilde açılır. Etler pişmişse kemikler çıkartılır ve suyu çekilene kadar kavurmaya devam edilir. Cam kavanozlara ılıyınca alıp kaldırabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder