8 Şubat 2011 Salı

Mercimekli Biber Dolması

Malzemeler:

10 adet ufak dolmalık biber
Yarım su bardağı pirinc ve yarım subardagı önceden ıslatılmıs yeşil mercimek
Bir baş soğan ve bir pırasanın beyaz kısmı, 1 adet domates
Bir kasık salça
Bol dere otu ve maydanoz
Zeytinyağı, ceyrek limon, dolmalık baharat, tuz vs.


Hazırlanışı:

Öncelikle cok ufak doğranmıs soğan ve pırasa zeytinyağında tuzla bir dakika kavurulur.Daha sonra dolma baharatı, ıslatılmış yumuşamış yeşil mercimek ve pirinc eklenip karıştırılır. En son domates,salca, dereotu ve maydanoz eklenip karıştırılmaya devam edilir. Ceyrek limon sıkılınca dolma içi bir kenarda bekletilir. 
Biberler temizlenip bu içle doldurulur. Bir su bardağı su ile yarım saat once yuksek ateste sonra dusuk ateste pişirilir. Afiyet olsun :) 


Not: Orjinal boyutta resimleri görebilmek için üzerine tıkla!


Yorumum:


Et yerine mercimek fikri bence çok yerinde. Protein için... Pırasa da yüksek lifli olduğu için kullanıldı. Gerçi biber ve mercimek zaten yüksek oranda lif içeriyo ya... Gıda mühendisi olmalıydım ben... Hala da aslında aklımda bu. Hayata geçirmeliyim belkide... Neyse. ayın üçünden beri et yemiyoruz. 18 inde bitecek bu et orucu :) Özünde bu dolma gerçekten besleyici ve lezzetli. Bugün 3 Çek, bir Çinli ve Bir İrlandalı tarafından test edildi bayılındı yani onaylandı. İçin hazırlanması 15 dakika, doldurma kısmı 15 dakika, pişirme süresi 30 dakika alması lazım. Toplam olarak 1 saati geçmemeye çalışın. Başım dönüyo yavaş iş yapanı görünce. Hiperaktiflik var, bunalıyorum :) isim vermeme gerek yok. anlayan anladı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder