Midyeleri yıkayıp bir tabağa alın. |
Pişirme süresi: 20 dk
Fotoğraf çekimi: 20+20=40 dk :)
Yeme? 5 dk...
Midyelerı yaptığınız pilav ile doldurun |
1 kilo midye
250 gr pirinç
1 Adet kırmızı biber
1 büyük boy soğan
1 diş sarımsak
Safran
Limon
Deniz yosunu
Pilavın tarifi:
Pirinç, küçük doğranmış biber ve soğan, zeytin yağı, sarımsak ve safranı hep birlikte karıştırıp üzerini 1 parmak geçene kadar su ve yeterince tuz ilave edin, 10 dk kadar pişirmeye bırakın.
Pişirilen bu pilavı resimdeki gibi midyelere doldurun ve buğulamaya alın.
Üzerine limon sıkarak, deniz yosunu ve tuzu ile yanında bir kadeh şarap ile servis edin.
Buhar makinesini en yüksek derecesinde 20 dk buğulayın |
deniz yosunu ile servis edin |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder