25 Ağustos 2013 Pazar

Midye Dolma veya Dolmama, işte bütün mesele bu!

Midyeleri yıkayıp bir tabağa alın.
Hazırlama süresi: 20 dk
Pişirme süresi: 20 dk
Fotoğraf çekimi: 20+20=40 dk :)
Yeme? 5 dk...

Midyelerı yaptığınız pilav ile doldurun
 Malzemeler:

1 kilo midye
250 gr pirinç
1 Adet kırmızı biber
1 büyük boy soğan
1 diş sarımsak
Safran
Limon
Deniz yosunu

Pilavın tarifi:

Pirinç, küçük doğranmış biber ve soğan, zeytin yağı, sarımsak ve safranı hep birlikte karıştırıp üzerini 1 parmak geçene kadar su ve yeterince tuz ilave edin, 10 dk kadar pişirmeye bırakın.

Pişirilen bu pilavı resimdeki gibi midyelere doldurun ve buğulamaya alın.

Üzerine limon sıkarak, deniz yosunu ve tuzu ile yanında bir kadeh şarap ile servis edin.


Buhar makinesini en yüksek derecesinde 20 dk buğulayın
Gurme arkadaşlar için not: Safran iran safranı, midyeler "Yeşil Kral Boy Yeni zelanda Midyesi ", yosun deniz tuzunun içinde terbiyelenmiş, hafif kuru bir yosundu. Her balıkçıda bulunmuyor malesef. Yıkanarak tüketiliyor. Menşe-i Fransa idi.

deniz yosunu ile servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder