25 Mart 2011 Cuma

Muzlu Ekmek

Malzemeler:
A:
1 / 2 su bardağı yumuşamış tereyağı tuzsuz
3 çorba kaşığı bal
2 büyük yumurta
3 muz
2 yemek kaşığı süt ya da yoğurt

1 tatlı kaşığı tarçın



B:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu



C:
1 su bardağı ceviz ya da fındık. 

1 su bardağı kuru üzüm ya da kuru mavi yemiş, kayısı da olabilir.

Hazırlanışı:


Önce, A grubundaki malzemeler  blendırla çırpılır. Her malzemeyi tek tek atıp çırpın. Homojen olması lazım. 


Sonra B'deki kuru malzemeler karıştırılır. A'ya eklenir. İçine C karışımı eklenip, nazikçe karıştırılı :) Karışım kek kalıbına aktarılır.

175 derece  fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Kürdanla  kontrol edin her yarım saatte bir. Kürdanı soktuğunuzda temiz çıkması lazım. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder