Malzemeler:
A:
1 / 2 su bardağı yumuşamış tereyağı tuzsuz
3 çorba kaşığı bal
2 büyük yumurta
3 muz
2 yemek kaşığı süt ya da yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
B:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
C:
1 su bardağı ceviz ya da fındık.
1 su bardağı kuru üzüm ya da kuru mavi yemiş, kayısı da olabilir.
Hazırlanışı:
Önce, A grubundaki malzemeler blendırla çırpılır. Her malzemeyi tek tek atıp çırpın. Homojen olması lazım.
Sonra B'deki kuru malzemeler karıştırılır. A'ya eklenir. İçine C karışımı eklenip, nazikçe karıştırılı :) Karışım kek kalıbına aktarılır.
175 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Kürdanla kontrol edin her yarım saatte bir. Kürdanı soktuğunuzda temiz çıkması lazım. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder